Verder dan mindfulness: Sangha & gemeenschap

De beoefening van mindfulness en meditatie is vaak uitdagend om in ons eentje uit te voeren en vast te houden. Het kan daarom heel erg helpend zijn om samen te oefenen en op deze manier elkaar te motiveren en inspireren. Mindfulness is eigenlijk maar een klein onderdeel van de gehele beoefening van de Boeddhistische leer zoals de Boeddha, en vele leraren en leraressen na hem, het onderwezen. Een van de drie juwelen van de gehele beoefening is Sangha. Sangha kan ook wel vertaald worden als de gemeenschap die in mindfulness, harmonie en vrede rust. Wanneer we mindfulness beoefenen samen met andere in een ondersteunende omgeving, is het makkelijker om onze gewoontes te doorbreken, en ons ertoe te zetten om terug te blijven komen naar het “nu” en onze beoefening.

Een veilige plek

Vanuit de realisatie dat de beoefening in ons eentje lang niet zo makkelijk is als samen, zijn mijn medebeoefenaar en vriendin, Tanya en ik, gemotiveerd om de gemeenschappelijke beoefening te faciliteren. Dit doen wij onder andere door het creëren van een prettige en ondersteunde plek in ons huis die toegewijd is aan de beoefening van mindfulness en meditatie. In deze ruimte mediteren wij zelf dagelijks, en nodigen wij regelmatig mensen uit om met ons mee te doen. Daarnaast houden wij in deze ruimte ook thee ceremonies, dagen van mindfulness en andere mindfulness gerelateerde activiteiten.

Samen oefenen!

Lijkt het je waardevol om mindfulness toe beoefen samen met andere in een veilige en vrijblijvende omgeving? Neem gerust contact met ons op, of schrijf je in voor een van onze activiteiten op Eindhoven meditation meetup of meditation in movement: tea ceremony. Ook organiseren wij regelmatig weekend retraites voor een iets diepere onderdompeling in de Zen van Thee. De meeste activiteiten die we gemeenschappelijk organiseren zijn vrijblijvend en zonder verplichte kosten, met de mogelijkheid voor het geven van een (minimale) donatie

Bijdrage Sangha Bijeenkomsten

Donatie