Mindfulness: de hele dag!

Mindfulness en meditatie hebben niet als doel om te ontsnappen van onze dagelijkse afleidingen, uitdagingen en verplichtingen, om vervolgens weer even afgeleid terug te keren in ons dagelijks leven. De ervaring van vrede en geluk is lang niet zo waardevol als we niet instaat zijn om deze vrede en geluk, die we tijdens onze mindfulness beoefening ervaren, ook uit weten te dragen in de rest van ons leven. Deze vaardigheid: om de hele dag door mindfulness toe te passen, is iets waar thee ceremonie erg goed in kan helpen.

Mindfulness in beweging

Thee ceremonie is ook wel mindfulness in beweging. Het is een kopje thee met aandacht en zorg bereiden, en met aandacht en zorg drinken. Thee (of koffie) drinken is iets wat we allemaal doen, maar als we deze “gewone” activiteit met volle aandacht uitvoeren en met het grootste respect benaderen, dan kan dat een grote invloed uitoefenen op de rest van ons leven. Mijn Zen en theeleraar zegt regelmatig: “we hebben geen mindfulness problemen, we hebben problemen met respect. Als we ergens respect voor hebben dan zijn we van nature mindful”. Thee ceremonie voegt het element respect toe aan mindfulness, en deze twee elementen samen vormen een hele stevige basis voor de beoefening van aandacht, acceptatie en compassie.

Een kopje thee voor jou…

Samen met mijn mede theeliefhebber en vriendin faciliteren we meer dan wekelijks thee ceremonies bij ons thuis in onze meditatie ruimte. Ook serveren we regelmatig thee op andere locaties in Nederland of België. Zo gaan we bijvoorbeeld eens per maand naar de Minnebron, dicht bij Leuven, om vers bronwater te halen en thee te drinken in het mooie oude bos eromheen.
Mocht je interesse hebben om bij een van onze thee ceremonie te zijn, om meer te leren over wat deze beoefening inhoud, of zelf thee willen leren drinken met meer aandacht, neem gerust contact met ons op of kom een keer langs. Kijk ook eens op de meetup pagina meditation in movement: tea ceremony om je aan te melden voor de eerst volgende thee ceremonie. Voor meer informatie over de thee traditie, kijk op www.globalteahut.org.

Onze Zen en thee leraar komt in februari naar Eindhoven voor het geven van workshops over Zen & thee. Voor meer informatie over deze workshops en inschrijvingen klik hier.

Bijdrage Thee Ceremonie

Donatie