Feet 3

De Oefentherapeut

De oefentherapeut is expert op het gebied van houding en beweging. Het is een paramedisch- en wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode gericht op het verminderen en voorkomen van fysieke klachten, voornamelijk door het geven van oefening gericht op de dagelijkse handelingen in de praktijk. Als oefentherapeut neem ik je gehele situatie, lichaam, houding en beweging mee in het onderzoek en de behandeling, om zo te komen tot een oplossing die de oorzaak van de klacht aanpakt en duurzaam is. .

Regie over je klachten, leven en bewegen

Mijn doel als therapeut is om jou inzicht te geven in de oorzaak van je klachten, en je zelf te laten inzien en ervaren hoe je toe kan werken naar een meer gezonde manier van bewegen. De behandeling draait om wat jij wilt bereiken en is pas geslaagd als je zelfstandig instaat bent om regie uit te voeren over je klachten, leven en bewegen.

Het hele lichaam

Je kunt bij mij terecht voor allerlei klachten aan het bewegingsapparaat zoals: rug- en nekklachten, in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), aandoeningen aan het bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen en spanning- en stress-gerelateerde lichamelijke klachten.

Toegankelijk en verzekerd

Je kunt zowel met als zonder verwijzing terecht bij de oefentherapeut. Veel aanvullende verzekeringen vergoeden oefentherapie voor een groot aantal behandelingen. Oefentherapie wordt beperkt vergoedt vanuit de basisverzekering. Raadpleeg je huidige polis voor meer informatie over de vergoeding die je kan ontvangen van je verzekeraar.

Lees meer over oefentherapie op de vvocm website. Als oefentherapeut sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. De behandelovereenkomst die ik hanteer als oefentherapeut kunt u hier inzien.